poniedziałek, 9 maja 2011

‘Uwaga’ na mleko

Żaden ssak oprócz człowieka,będąc dorosłym nie spożywa mleka. Jeśli chodzi o koty,to ludzie nauczyli je pić mleko.

Koty,które nie piją mleka żyją dwa razy dłużej{udowodnione naukowo}.

Najczęściej podawanymi zaletami picia mleka jest zawartość w nim wapnia,ale badania wykazały,że wapń po pasteryzacji mleka zmienia swoją strukturę,stając się bardzo żle przyswajalny.Pasteryzowane mleko dodatkowo zakwasza organizm,który zmuszony jest oddać wapń ze swoich zapasów aby odkwasić mleko.

Spożywanie więc mleka i jego przetworów zmniejsza zapasy wapnia w kościach,copowoduje osteoporozę i wypadanie zębów.

Ponadto organizm po przekroczeniu możliwości radzenia sobie z zachowaniem odpowiedniej równowagi zasadowo-kwasowej w organiżmie zaczynają się tworzyć substancje,które nie mogą być wydalone,osadzają się w różnych miejscach i prowadzą douszkodzeń,degeneracji tkanek.

Artretyzm i dna moczanowa są tego najlepszym przykładem.

Podstawowa różnica pomiędzy mlekiem krowim a kobiecym to wysoka zawartość białka-kazeiny

Kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego.


W naszym organiżmie niestrawiona kazeina klei kamienie w nerkach,naczynia krwionośne,powoduje powstawanie guzów w nogach,deformacje palców rąk,a inne niestrawione składniki mleka osiadają w tkankach i ścięgnach pod postacią śluzu.

Mleko krowie jest żródłem powstawania śluzu w organiżmie człowieka od okresu niemowlęctwa do głębokiej starości i jest przyczyną takich chorób jak grypa,przeziębienia,astma,zapalenie oskrzeli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz