niedziela, 3 kwietnia 2011

Co jeść, żeby trwale poprawić wzrok?

Borówka i antocyjany.

Już podczas wojny karmiono owocami BORÓWKI CZARNEJ pilotów wojskowych przed nocnymi lotami, co dawało natychmiastowy efekt w postaci polepszonego widzenia w ciemnościach!

Okazuje się, że duża zawartość ANTOCYJANÓW (odmiana bioflawonoidów), czyni BORÓWKĘ skuteczną w leczeniu chorób oczu i siatkówki – retinopatiach, krótkowzroczności i zmniejszonej fotowrażliwości siatkówki oraz „kurzej ślepocie”. ANTOCYJANY uszczelniają ściany naczyń włosowatych odżywiających cały narząd wzroku, zmniejszają ich przepuszczalność i łamliwość. Osoby, które do swej diety na stałe włączają min. 100g dziennie świeżych, surowych BORÓWEK donoszą nawet o konieczności zmiany okularów na słabsze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz